Wigilijne uszka z pieczarkami

Wigilijne uszka z pieczarkami
Tydzień do świąt czas na uszka . W tym roku inne , inny farsz i inne ciasto ,lepsze bardzo elastyczne i smaczne.
Nadzienie z pieczarek z nutą czosnku do tego czerwony barszczyk ,pycha już czuje święta .

Wigilijne uszka z pieczarkami
składniki
ciasto
1/2 kg mąki
1/2 szklanki gorącej wody'
1/2 szklanki ciepłego mleka
1 łyżka masła
sól
2 łyżki maki ziemniaczanej
farsz
1/2 kg pieczarek
2 ząbki czosnku
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki prażonej cebulki
sól
pieprz
masło

Zdjęcie - Wigilijne uszka z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Wigilijne uszka z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Wigilijne uszka z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Do miski wsypujemy mąki i sól do smaku mieszamy. Do garneczka wlewamy ciepłe mleko i ciepłą wodą , dodajemy masło mieszamy aż się rozpuści. Ciepły płyn wlewamy do mąki , wyrabiamy ciasto. Odstawiamy aż przestygnie. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Podsmażamy na maśle . Dodajemy wyciśnięte 2 ząbki czosnku . Mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy łyżkę prażonej cebulki i ok 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy ,aż powstanie masa. Rozwałkowujemy ciasto. Wycinamy małe kółka kładziemy farsz i zaklejamy.



Zdjęcie - Wigilijne uszka z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wigilijne uszka z pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów