Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

11

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

1

Czeko-wiśnia z nutką chili

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Drożdżowe bułeczki z malinami…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Placek drożdżowy z jagodami i…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto jogurtowe z owocami

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Przepisy z tych kategorii

4

Pasztet z kaszy jaglanej z pie…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Kurki w sosie śmietanowym

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Pierogi z mięsem i kurkami

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Wtorek z kaszą #15: Polenta z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Ziemniaki w mundurkach, z piec…

alicja w krainie garów alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

1

Grillowany burger wołowy z gri…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją