Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

1

Cała prawda o karpiu po żydows…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

3

Śledzie z imbirem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Uszka wigilijne z borowikami

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Śledzie marynowane

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Przepisy z tych kategorii

Pizza orkiszowa

napiecyku napiecyku
napiecyku

Chleb z siemieniem lnianym

aronia aronia
Wiem co jem

Ciasto czekoladowe z suszonymi…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

2

Domowe batoniki musli

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Tort Kukułka

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

3

Pieczony filet z indyka w miod…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!