Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Paprykarz Szczeciński De Luxe!

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Kompot z czerwonej porzeczki i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Jagody, jagody, jagody! Pierog…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Puszyste jagodzianki - przepis…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Przepisy z tych kategorii

Ratatuj z pieczarkami i chrupi…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Młoda kapusta z pieczarkami

Dzi Dzi
karmelowy

3

Pasztet wołowo wieprzowy z grz…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Polędwiczki w sosie grzybowym

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Zupa pieczarkowa z pieczonym j…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

3

Pieczone pierogi ze szpinakiem…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku