Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Idealna babka mojej Mamy

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Koszyczek wielkanocny -drożdżo…

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Śledzik w śmietanie z puree zi…

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

Pełnoziarniste pierogi z jarmu…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Przepisy z tych kategorii

Czerwony barszczyk na mięsnym…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Wigilijny kompot z suszu

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Wigilijna kapusta z grzybami

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Wigilijny kompot z suszu

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wigilijny kompot z suszonych…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

2

Uszka z grzybami

Laura Laura
Cafe Babilon