Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Tagine z jagnięciną i morelami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Konfitura z aronii i śliwek

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Strudel z jabłkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Sałatka z cukinii, papryki i c…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Przepisy z tych kategorii

Zupa z rydzów

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Zupa ze świeżymi grzybami

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Dynia zapiekana z grzybami

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Krem z kalafiora z kurkami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Mini tarty z prawdziwkami i ch…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Wtorek z kaszą #25: Krokiety z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu