Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

Wigilijna zupa grzybowa

Wigilijna zupa grzybowa

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Grzybowa z łazankami
10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Zupa grzybowa
5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Panna cotta

Panna cotta

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Tort Rocher

Tort Rocher

atina atina
Tak sobie pichcę...

Ciasto cytrusowe na białkach

Ciasto cytrusowe na białkach

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Przepisy z tych kategorii

Batony owsiane z masłem orzechowym
1

Batony owsiane z masłem orzech…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Ciasto fasolowe z czekoladą i gruszkami

Ciasto fasolowe z czekoladą i…

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Szarlotka z różą

Szarlotka z różą

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Gulasz z warzywami babci Jadzi
1

Gulasz z warzywami babci Jadzi

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Mini Pavlova z musem czekoladowym

Mini Pavlova z musem czekolado…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Pasiasty sernik z  nutellą
1

Pasiasty sernik z nutellą

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki