Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Zupa cebulowa z czerwonej cebu…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Kapuśniak na żeberkach i wędzo…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

3

Zupa z pora z mięsem mielonym

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Krem z marchewki

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Przepisy z tych kategorii

4

Kurczak z mozzarellą, suszonym…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

3

Kotlety jaglane ze szpinakiem…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Pulpeciki gryczane

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Tosty ze smażonymi pieczarkami…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Zupa z kurek

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Uszka wigilijne z borowikami

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże