Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Flaczki z boczniaków

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Pieczarki w occie

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Zupa z kurek

Jemto Jemto
JEMTO

1

Risotto z kurkami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Przepisy z tych kategorii

2

Pierogi z wołowiną i kurkami /…

Dzi Dzi
karmelowy

2

Kurczak z papryką i pieczarkam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Ogórek faszerowany grzybami le…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Kotlety cielęce z mieszanymi w…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Tarta z kurkami i ricottą

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Cukinia z kurkowym risotto i m…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit