Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

10

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Wielkopolskie Pyry z gzikiem

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

2

Kruche ciasto z budyniem i rab…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Zwykła zupa kalafiorowa

figmara figmara
figowe smaki

1

Młoda kapusta z mielonym mięse…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Przepisy z tych kategorii

1

Gulasz z fasolą i chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Tarta z pieczarkami, jarmużem…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

2

Makaron w kremowym sosie z kur…

Dzi Dzi
karmelowy

Żeberka w sosie pieczarkowym

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Kurczak faszerowany grzybami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

2

Roladki drobiowe z naleśnikiem

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni