Wigilijna zupa grzybowa

8 dag grzybów suszonych

15 dag prawdziwków mrożonych

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

1/4 selera

sól, pieprz

liść laurowy (3 szt.)

Grzyby zalać wodą i namoczyć na całą noc. Gotować około 20 minut na małym ogniu. Warzywa obrać, umyć, dodać do gotujących się grzybów. Dodać liść laurowy, sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania wrzucić prawdziwki. Gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić przez sitko.

Grzyby suszone pokroić w mniejsze kawałki. Kapelusze prawdziwków dodać w całości lub pokroić na mniejsze porcje. Dodać do zupy. Można podawać z łazankami lub makaronem.

Przepisy z tych kategorii

11

Grzybowa z łazankami

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

5

Zupa grzybowa

upl upl
Niebo w gębie

Kiwi na patyku - bomba witamin…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Marmolada jabłkowa z różą

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Tosty francuskie z borówkami -…

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

1

Galette z papierówkami

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

Zupa z żółtej papryki i soku j…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

2

Okroszka - rosyjski chłodnik

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Zupa dietetyczna z warzywami

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Halászlé. Węgierska zupa rybna…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Krem cebulowy z serem

KILO przyejmności KILO przyejmności
KILO przyjemnosci

1

Zupa - krem z bobu z chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!