Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną

Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną
Zdjęcie - Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wegańskie babeczki inspirowane przepisem z tej strony .
Składniki na 9 babeczek:
  • 265g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 60g cukru palmowego
  • 110 ml mleka kokosowego
  • 100 ml sosu jabłkowego (lub tartego jabłuszka dla niemowląt)
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 40g posiekanych pekanów
  • 60g posiekanej suszonej żurawiny
  • garść posiekanych jagód goji

Zdjęcie - Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Piekarnik nagrzej do 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. Dobrze wymieszaj. W osobnym naczyniu połącz mleko, jabłkowy sos, kokosowy olej. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj (jeżeli masa będzie zbyt sucha dodaj mleka). Na koniec wmieszaj orzechy i suszone owoce. Surowe ciasto przełóż do papilotek.

Przygotuj posypkę. Wymieszaj razem:

  • ćwierć szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 2 łyżki kokosowego cukru
Tak przygotowaną mieszanką obsyp wierzch każdej babeczki przed wstawieniem do piekarnika. Piecz około 20 minut.
Zdjęcie - Wegańskie babeczki z pekanami, jagodami goji i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów