Wegański smalec z białej fasoli

Wegański smalec z białej fasoli
Zdjęcie - Wegański smalec z białej fasoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami PDF Button

Jest to dobry przepis dla fanów tradycyjnego smalcu. Niejednego też można by oszukać. Zdrowsza alternatywa tego co smaczne i tradycyjne.

Cebulę i jabłko siekamy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy cebulę i jabłko do zarumienienia (kilka minut, mieszając). W trakcie dodajemy zioła. Fasolę blendujemy na gładko,  dodajemy wystudzoną cebulkę z jabłkiem. Całość mieszamy, przyprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Ponownie mieszamy, chłodzimy w lodówce co najmniej 2 godziny.  Jeśli pasta jest zbyt sucha można do niej dodać łyżkę wody lub oleju. Zdjęcie - Wegański smalec z białej fasoli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego!

Kategorie przepisów