Warzywa z patelni

Warzywa z patelni

Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu proponuję kolejne szybkie danie z patelni. Zamiast wrzucać gotowe danie z woreczka można samemu  skomponować swój ulubiony bukiet smaków.Ja tak czasami robię.

Zdjęcie - Warzywa z patelni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • kilka ugotowanych ziemniaków
  • 100 g fasolki szparagowej
  • kilka pieczarek
  • po 1/2 papryki czerwonej i żółtej
  • tymianek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić  pokrojone papryki i pieczarki oraz fasolkę. Przyprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem i dusić, aż warzywa będą miękkie a woda wyparuje. Ziemniaki przysmażyć na drugiej patelni na rumiano. Gdy warzywa są już miękkie dodać do nich przysmażone ziemniaki i dokładnie wymieszać i przyprawić. Warzywa można podać do jajka sadzonego.

Smacznego:)

Kategorie przepisów