Warzywa z patelni

Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu proponuję kolejne szybkie danie z patelni. Zamiast wrzucać gotowe danie z woreczka można samemu skomponować swój ulubiony bukiet smaków.Ja tak czasami robię.
Składniki:
- kilka ugotowanych ziemniaków
- 100 g fasolki szparagowej
- kilka pieczarek
- po 1/2 papryki czerwonej i żółtej
- tymianek
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić pokrojone papryki i pieczarki oraz fasolkę. Przyprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem i dusić, aż warzywa będą miękkie a woda wyparuje. Ziemniaki przysmażyć na drugiej patelni na rumiano. Gdy warzywa są już miękkie dodać do nich przysmażone ziemniaki i dokładnie wymieszać i przyprawić. Warzywa można podać do jajka sadzonego.
Smacznego:)