Udka z kurczaka z grilla, w marynacie z kolendrą
            Udka z kurczaka z grilla, uwielbiam. Ostatnio wymyśliłam do nich marynatę. Marynatę prostą, a dającą eksplozję smaków i aromatów.

Udka z kurczaka z grilla
- 2 pęczki kolendry
 - 1 limonka
 - 1 ząbek czosnku
 - 2 cm kawałek imbiru
 - 2 łyżki sosu sojowego
 - 1 łyżka miodu.
 - 0,5 szklanki oleju
 
Kolendrę drobno posiekać. Limonkę sparzyć gorącą wodą, skórkę z limonki zetrzeć na tarce. Sok z limonki wycisnąć do blendera, dodać obrany ząbek czosnku, dodać drobno pokrojony imbir, sos sojowy i miód – wszystko porządnie zblendować. Blendując co chwilę dodawać olej, wymieszać z kolendrą.
Część marynaty odlać do miseczki. W pozostałej marynacie zamarynować udka z kurczaka. Odstawić na conajmniej 2 godziny do lodówki. Potem grillujemy udka na rozgrzanym grillu.

Odstawioną część marynaty podajemy wraz z grilowanymi udkami. Mniam !