Twarogowe knedle ze śliwkami

Twarogowe knedle ze śliwkami

Już drugi raz ( plus raz mojej Mamy) robiłam knedle z przepisu Basi i za każym razem wychodziły obłędnie pyszne. Ciasto na nie jest delikatne w smaku i łatwe w obróbce niczym plastelina. Do nadzienia użyłam truskawek i śliwek (osobno, ma się rozumieć…) i byłam szczerze zachwycona! Spróbujcie, szczerze radzę!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Twarogowe knedle ze śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Twarogowe knedle ze śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Twarogowe knedle ze śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Twarogowe knedle ze śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Twarogowe knedle ze śliwkami

Agata, 1 września 2010

Zdjęcie - Twarogowe knedle ze śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 20 minut, żeby odpoczęło. Rozwałkować lub ręką "rozpłaszczać" kawałki ciasta. Każdą wypestkowaną wcześniej śliwkę owinąć porcją ciasta formując zgrabną kulkę. Gotować w osolonej wodzie ok. 8 minut.

Podawać z cukrem i masłem (ja ugotowałam syrop z cukru, wody i masła) i cynamonem.

Kategorie przepisów