Tosty z jajkiem i awokado
            
- Wynik: 20
 - Czas przygotowania: 10 minut
 - Czas gotowania: 10 minut
 
Nie znam lepszego zestawu śniadaniowego niż jajko i awokado. Jajko może być w każdej postaci, czy to sadzone, czy ugotowane na twardo, awokado najlepiej w formie quacamole ewentualnie w plasterkach. Pamiętajcie tylko, że awokado musi być odpowiednio miękkie, wtedy można wiele z niego wyczarować.
Składniki
- awokado - 1 szt.
 - sok z limonki - do smaku
 - czosnek - 2 ząbki
 - sól - do smaku
 - pieprz - do smaku
 - jajka - ok. 3 szt.
 - chleb tostowy
 
Instrukcje
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na plasterki. Awokado wydrążyć ze skórki, rozgnieść widelcem. Dodać czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny. Wymieszać. Na jednej kromce chleba tostowego rozsmarować odrobinę pasty z awokado, ułożyć plasterki jajka, przyłożyć drugą kromką. Opiekać kilka minut w opiekaczu.
