Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

1

Spaghetti z kurczakiem i jarmu…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Makaron z sepią z łososiem i a…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Makaron soba z surimi i kiełka…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Makaron kokardki w kremowym so…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Makaron z kremem z boćwiny i r…

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

Czarny makaron z krewetkami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

2

Włoska zupa z kurczakiem, piec…

Dzi Dzi
karmelowy

Spaghetti bolognese

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Pizza orkiszowa

napiecyku napiecyku
napiecyku

Cantuccini z migdałami i cytry…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Culurgiones czyli sardyńskie r…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Zimowa minestrone z ciecierzyc…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog