Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

1

Pancit - smażony makaron

Kaś Kaś
Bake&Taste

Makaron z szynką i oliwkami w…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Tagliatelle z mięsem i groszki…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Bucatini all'Amatriciana

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Proste i pyszne spaghetti z so…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Makaron z cukinią, boczkiem i…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Przepisy z tych kategorii

1

Spaghetti z dynią, szpinakiem…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

3

Makaron z kurkami w sosie śmi…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

1

Makaron z kurczakiem i warzywa…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Makaron z grzybami w śmietanie

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Zupa kalafiorowa

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Lasagne ze świeżym łososiem i…

Dzi Dzi
karmelowy