Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

1

Pesto migdałowo-orzechowe

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

1

Sardyńska zupa warzywna minest…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Panna cotta kokosowa

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Ravioli z płynnym żółtkiem i p…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Pierożki kakaowe z pieczoną dy…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Cannoli siciliani

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Przepisy z tych kategorii

Colomba wielkanocna w wersji…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Biscotti z lawendą i cytryną

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Ossobuco, czyli gicz cielęca p…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Panna cotta dla opornych

Dorota Dorota
SuperStyler

Mini-piadine

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Ossobuco

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog