Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

Makaron z bobem i wędzonym ser…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Pasta fredda con pepperoni arr…

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

2

Pappardelle z botwinką i mięse…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Spaghetti z czerwoną soczewicą

figmara figmara
figowe smaki

2

Tagliatelle w sosie koperkowym

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

1

Kurczak po tajsku z makaronem…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Piccata z dorsza z kaparami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Saltimbocca

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Fettuccine ‚słoma i siano’ z b…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Scrapazzone

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Focaccia z grilla ze szparagam…

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

1

Truskawkowa panna cotta

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty