Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

Włoskie ciasto czekoladowe bez…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Warzywna lasagne z sosem z pie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Włoskie tiramisu

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Pomidorki, mozzarella i bazyli…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Letnie tiramisu

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

4

Stromboli

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Przepisy z tych kategorii

3

Green smoothie

A_SE A_SE
Shabbyeat

Smoothie z awokado, szpinaku,…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Sałatka z truskawkami i polędw…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Ravioli z masłem szałwiowym

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

2

Tortilla hiszpańska z ziemniak…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

5

Kotlety schabowe zapiekane ze…

Dzi Dzi
karmelowy