Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

Bruschetta

A_SE A_SE
Shabbyeat

Fettuccine Alfredo z kurczakie…

Dzi Dzi
karmelowy

Pizza pszenno-żytnia ze szpina…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Spaghetti z czosnkiem, oliwą i…

Kasia Kasia
Pełny talerz

2

Cornetti expresowe

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Spaghetti aglio, olio e pepero…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Przepisy z tych kategorii

Smoothie z awokado, szpinaku,…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Sałatka z truskawkami i polędw…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Ravioli z masłem szałwiowym

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

2

Tortilla hiszpańska z ziemniak…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

5

Kotlety schabowe zapiekane ze…

Dzi Dzi
karmelowy

Pizza pszenno-żytnia ze szpina…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity