Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

Spaghetti bolognese

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Pizza orkiszowa

napiecyku napiecyku
napiecyku

Cantuccini z migdałami i cytry…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Culurgiones czyli sardyńskie r…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Zimowa minestrone z ciecierzyc…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Focaccia - rozmaryn i oliwki

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Przepisy z tych kategorii

2

Jajecznica inaczej czyli przep…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Pierogi ze szpinakiem i fetą

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Wytrawne ciasto szpinakowe

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

4

Kieszonki z kurczaka ze szpina…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Tarta ze szpinakiem i fetą

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Szpinakowe love

Olerek Olerek
ola-w-kuchni