Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

4

„La Sbrisoletta” – włoska szar…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Cannoli di ricotta

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Gnocchi z wątróbką i borowikam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Focaccia z pieczoną dynią i ro…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Tortellini z ricottą i burakam…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Gnudi - włoskie kluski

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

4

Naleśniki z farszem z kurczaka

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Akcja prowokacja - ciasteczka…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Jajka na szpinaku z kurkami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Krem z cukinii

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

1

Panini z szynką

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Spaghetti z dynią, szpinakiem…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!