Tortellini ze szpinakiem

Pomysł na szybki obiad - wykonanie zajmuje jakieś pół godziny, jeżeli skorzystacie z gotowych tortellini.

Składniki:

250 g tortellini (moje były ze szpinakiem i ricottą)

torebka mrożonego szpinaku

opakowanie sera typu Feta (ok. 200 g)

sól, pieprz, czosnek

Tortellini ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Szpinak podgrzej w garnku, dorzuć do niego 2/3 kostki sera i wymieszaj, żeby ser się całkiem rozpuścił. Dopraw szpinak solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłóż tortellini i sos na talerz, posyp kawałkami pozostałego sera.

Przepisy z tych kategorii

Farfalle z łososiem wędzonym

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Makaron curry z kurczakiem z m…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Makaron ze szpinakiem, dynią i…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Zapiekanka brokułowa z jajkiem…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Sałatka makaronowa z wędzonym…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Fusilloni z dyniowym pesto

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

1

Tiramisu gruszkowe

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Cantuccini

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Dyniowe biscotti

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

1

Carbonara

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Risotto dyniowo-pomarańczowe z…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

3

Pesto alla genovese

atina atina
Tak sobie pichcę...