Składniki
Biszkopt:
- 3 duże jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mąki
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki oleju Kujawskiego 3 ziarna
Krem:
- 1 l mleka
- 2 budynie waniliowe
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek cukru
- 3 żółtka
- 2 kostki masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki spirytusu
Do jasnej masy:
Do ciemnej masy:
- 3 łyżki kakao
- garść posiekanych orzechów
- garść rodzynek
- 0,5 tabliczki czekolady
- skórka pomarańczowa
Polewa:
- 0,5 tabliczki czekolady
- 10 łyżek mleka
- 2 łyżki masła