Tatar z łososia surowego

Tatar z łososia surowego

Pozostajemy w tematyce przepisów z użyciem ryb i owoców morza – tym razem proponuję bardzo szybkie danie zazwyczaj stosowane jako przystawka, na wszelkiego typu imprezy. Dziś jednak zmodyfikujemy klasykę, zastępując mięso wołowe łososiem. Moi Drodzy zapraszam do stołu na tatar z łososia surowego.

Zdjęcie - Tatar z łososia surowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na tatara z łososia:
  • 100 g świeżego łososia surowego
  • 1 mała szalotka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 0,5 papryki czerwonej
  • pappardelle z cukinii
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Zdjęcie - Tatar z łososia surowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Łososia surowego dokładnie myjemy, usuwamy ości i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i przekładamy na talerz. Podajemy z dodatkiem drobno posiekanej szalotki, papryki oraz ogórka.

Przepis na tatar z łososia surowego możemy oczywiście dowolnie modyfikować. Zamiast łososia surowego możemy zrobić tatar z łososia wędzonego lub wymieszać oba rodzaje.

Jeśli tak jak ja lubicie łososia spróbujcie koniecznie przepis na  łososia pieczonego z musem pomarańczowym i salsą na pappardelle z cukinii.

Zdjęcie - Tatar z łososia surowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami A jaką wersję tatara Wy lubicie najbardziej? Pochwalcie się swoimi pomysłami w komentarzach

Kategorie przepisów