Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka

Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka
Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 4-5 cienkich kromek ciemnego pieczywa (np. pumpernikiel)
  • 3-4 łyżki naturalnego serka śmietankowego
  • 8 czarnych oliwek
  • 1 łyżka oleju Kujawski z cytryną i bazylią
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • mała garść liści bazylii
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Do dekoracji:
  • 16 czarnych oliwek
  • 16 małych listków bazylii
Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz pieczywa, zmiksować na gładką pastę, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przez 1 godz. w lodówce.


Chleb pokroić na małe kawałki wycinając dowolne kształty. Na każdy kawałek pieczywa, łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego, nałożyć porcję pasty. Przed podaniem udekorować oliwką i listkiem bazylii.


Porada:

Zamiast pieczywa można użyć wytrawnych kruchych ciastek lub krakersów.



Przepis pochodzi z www.pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów