Tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue

Tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue
Na fali rybnej zrobiłam na kolację tartę na kruchym spodzie. Można go zrobić z dowolnego przepisu (klik) lub nawet z gotowego ciasta kupionego w markecie jeśli ktoś nie ma czasu zagniatać.

Tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue
  • 1 dzwonko łososia
  • 100g sera pleśniowego blue
  • 500ml śmietany 12%
  • 3 jajka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła
Zdjęcie - tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiŁososia posolić i zgrillować/usmażyć/upiec, podzielić na kawałki. Ser pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło i poddusić szpinak z gałką muszkatołową. W misce wymieszać śmietanę z jajkami i przyprawami. Podpiec tartę na złoto i wyłożyć najpierw szpinak, potem łososia i ser. Polać śmietaną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut aż wierzch się zarumieni a masa zetnie. Pozostawić chwilę do ostudzenia i związania masy.

Zdjęcie - tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów