Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami

Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami

Zdjęcie - Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Szybka, wiosenna, chrupiąca- tarta na spodzie z ciasta francuskiego, z zielonymi szparagami, cukinią, słodkimi pomidorkami koktajlowymi i wyrazistym w smaku serem feta.

Zdjęcie - Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zamiast fety użyć możecie np. ser pleśniowy.

Zdjęcie - Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Upieczoną już tartę polecam posypać aromatycznymi, świeżymi ziołami (bazylią, oregano, tymiankiem) i skropić oliwą.

Zdjęcie - Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Szybka tatrta ze szparagami, cukinią i pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Ciasto francuskie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi ciasta zawiń co środka, aby utworzyły ok. 1 cm wyższy brzeg.

Na cieście rozsmaruj warstwę kremowego serka. Ułóż na nim plasterki cukinii, połówki pomidorków i szparagi (w całości lub podzielone na 2-3 części). Między warzywami ułóż kawałki sera. Całość delikatnie przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i skrop oliwą.

Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 oC, piecz do zarumienienia ok. 15-20 minut.

Kategorie przepisów