Szybka przekąska szpinakowa

Szybka przekąska szpinakowa

szybkie i bezbolesne w przygotowaniu. polecam jako danie last minute ;)

Zdjęcie - szybka przekąska szpinakowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

tarteletki ze szpinakiem

  • opakowanie ciasta francuskiego (25 dkg), 
  • 30 dkg mrożonego szpinaku, 
  • 15 dkg niebieskiego sera pleśniowego
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

szpinak rozmrozić na patelni. przyprawić solą, pieprzem i gałką. pokroić ciasto na tyle kwadratów ile ma się foremek do tarteletek (u mnie 6 szt.). ciasto ma wystawać poza foremki. ser pokruszyć, pozostawić tyle kawałków wielkości orzecha laskowego ile jest tarteletek. resztę wkruszyć do szpinaku. wymieszać, nie gotować, przestudzić. szpinak nakładać na ciasto francuskie, prawie aż po brzeg. na środku umieszczać pozostawiony kawałek sera. piec 15-20 minut w 220 st. C i jeść raczej na gorąco.

 

Kategorie przepisów