Szybka kolacja - tortilla

Szybka kolacja -  tortilla

Dzisiaj na kolację zrobiłam w ekspresowym tempie tortillę. Ekspresowo oczywiście dlatego że miałam gotowe tortille a jej nadzienie wymagało tylko pokrojenia :-)Zdjęcie - Szybka kolacja -  tortilla  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

- 2 tortille,
- garść rukoli,
- 3 liście sałaty masłowej,
- 1 mała cebula,
- 3 suszone pomidory (z oleju),
- 2 duże ładne białe pieczarki,
- 1/2 małej cienkiej cukinii,
- 5 - 6 dużych czarnych oliwek,
- keczup,
- sos czosnkowy (użyłam tego na bazie majonezu fasolowego, TUTAJ przepis),
- ew. sól, pieprz.

Wykonanie:

Warzywa umyć, sałatę porwać na kawałki, pieczarki przekroić na pół i każdą połowę na plasterki, cukinię, cebulę i oliwki pokroić w plastry, pomidory suszone pokroić tak jak nam wygodnie :-) Wymieszać wszystkie warzywa razem, można trochę posolić i popieprzyć.
Tortillę przez chwilę podgrzać z obu stron na patelni tak żeby zrobiła się elastyczna (inaczej będzie się łamała podczas składania). Położyć ją na płaskim talerzu, posmarować keczupem i sosem czosnkowym, na środku ułożyć połowę warzyw (tak żeby dół i boki zostały puste), dół tortilli zagiąć na warzywa, później prawy i lewy bok (kolejność obojętna :-) ) tak żeby powstała otwarta "torebeczka" z nadzieniem. Można jeszcze do środka wlać trochę sosu czosnkowego i keczupu.
Kolacja gotowa :-)

Zdjęcie - Szybka kolacja -  tortilla  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 Smacznego!!!

Kategorie przepisów