Sztuka mięsa inaczej

Moja dzisiejsza propozycja pochodzi z programu Ewy Wachowicz. Zainteresowałam się tym przepisem z powodu orginalności jaką autorka obiecywała i faktycznie inny to on jest. Dodatkowym atutem może być fakt, że z jednej porcji mięsa mamy dwa dania. Tak więc jeśli macie dość kurczaka i wieprzowiny ten przepis jest świetną odskocznią.
Składniki:
- 80 dag wołowiny
- włoszczyzna (jak do rosołu)
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- 1-2 liście laurowe
- sól do smaku
- 10 dag masła
- 4-5 łyżek bułki tartej
- kilka łyżek musztardy Dijon
Na wołowinie ugotować rosół. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je z rosołu i przestygnięte posmarować musztardą, zanurzyć w rozpuszczonym maśle i obtoczyć w bułce. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać pozostałym masłem. Zapiec w piekarniku.
Smacznego:)