Szparagi uczta smakosza

Szparagi uczta smakosza


Asparagus a gourmet feast.
Zdjęcie - Szparagi uczta smakosza. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Szparagi uczta smakosza. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki.

50 dag szparagi białe

2 piersi z kurczaka

przyprawa do kurczaka

10 dag mozzarella

sól

cukier

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

1 szklanka mleko

0,5 szklanki wywaru ze szparagów

1 łyżka świeżej bazylii

Wykonanie.

Zdjęcie - Szparagi uczta smakosza. - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSzparagi obrać dokładnie . Gotować 15 minut w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie. Osączyć, pozostawić wywar. Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż, rozklepać przez folię, przyprawić. Usmażyć z obu stron na patelni grillowej. Na każdym plastrze rozłożyć szparagi, zwinąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Z masła, mąki, mleka i wywaru ze szparagów, zrobić sos podobny do beszamelowego, polać nim szparagi, posypać startą mozzarellą i zapiec w piekarniku pod grillem około 10 minut. Dodałem do naczynia do zapiekania ugotowane młode ziemniaki, posypane koperkiem i kilka ciemnych winogron.

Kategorie przepisów