Suszona wołowina

Robię suszoną wołowinę w dwóch różnych marynatach. Jedna z nich bardziej standardowa, na bazie sosu barbecue i mieszanki przypraw gyros, druga na bazie jogurtu naturalnego i mieszanki ziół zwanej transylwańską.
https://youtu.be/tlNrM1-Il40 - link do filmu
Przepis:
300g chudej wołowiny (tutaj udziec)
120g sosu barbecue
2 łyżeczki przyprawy gyros
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
Przepis 2:
300g chudej wołowiny
1 mały pojemnik jogurtu naturalnego
2 łyżeczki mieszanki ziół transylwańskich
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki cukru
Suszenie
Około 4h w temp 50-60 stopni, następnie 10h w temp pokojowej.

https://youtu.be/tlNrM1-Il40 - link do filmu
Przepis:
300g chudej wołowiny (tutaj udziec)
120g sosu barbecue
2 łyżeczki przyprawy gyros
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
Przepis 2:
300g chudej wołowiny
1 mały pojemnik jogurtu naturalnego
2 łyżeczki mieszanki ziół transylwańskich
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki cukru
Suszenie
Około 4h w temp 50-60 stopni, następnie 10h w temp pokojowej.