Sushi sandwich


Jak ugotować ryż znajdziecie w linku poniżej:
Na ok 10 trójkątnych kanapek potrzeba:
5 arkuszy nori
ugotowany ryż do sushi
miękkie awokado
marynowany imbir
100 g wędzonego łososia lub pieczonego, ugotowany burak
sos sojowy do maczania
wasabi
Wykonanie:

Nori docinamy na kwadrat po to aby wyszła kształtna kostka. Następnie mocno przeciskając przecinamy w połowie arkusz nożem od środka tak aby potem móc poskładać w kwadrat kanapkę (można też przeciąć nożyczkami- łatwiejsza wersja;). Na każdą ćwiartkę kładziemy ulubione dodatki. Ryż nakładamy na ok 0,5 cm grubości na pierwszej ćwiartce. Na kolejne ćwiartki układamy awokado, łosoś, marynowany imbir.Składamy po kolei ćwiartkę na ćwiartkę. Po złożeniu przecinamy w trójkąt.