Surówka z kiszonych buraków

Prosty przepis na zdrową surówkę z kiszonych buraków z dodatkiem cebulki i jabłka. Fajny pomysł na wykorzystanie buraków z zakwasu, które są bardzo zdrowe, polecam!
Źródło: link
Składniki:
- 700 g kiszonych buraków z zakwasu
- 2 duże jabłka
- 2 cebule + 1 łyżka oleju
- 3 łyżki dobrego oleju
- 3 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Buraki wyciągnąć z zakwasu i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Buraki, cebulę i jabłka przełożyć do miski, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i podzielić na pół. Do jednej części dodać olej a do drugiej majonez. Dokładnie wymieszać, schłodzić i podawać.
Smacznego!
Zapraszam również na: Zakwas z buraków
SURÓWKA Z KISZONYCH BURAKÓWSURÓWKA Z KISZONYCH BURAKÓW