Surówka z kiszonych buraków

Surówka z kiszonych buraków

Zdjęcie - SURÓWKA Z KISZONYCH BURAKÓW - PICKLED BEETROOT SALAD - Przepisy kulinarne ze zdjęciamisurówka z kiszonych buraków

Prosty przepis na zdrową surówkę z kiszonych buraków z dodatkiem cebulki i jabłka. Fajny pomysł na wykorzystanie buraków z zakwasu, które są bardzo zdrowe, polecam!

Źródło: link


Składniki:

  • 700 g kiszonych buraków z zakwasu
  • 2 duże jabłka
  • 2 cebule + 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki dobrego oleju
  • 3 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Buraki wyciągnąć z zakwasu i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Buraki, cebulę i jabłka przełożyć do miski, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i podzielić na pół. Do jednej części dodać olej a do drugiej majonez. Dokładnie wymieszać, schłodzić i podawać.

Smacznego!

Zapraszam również na: Zakwas z buraków

SURÓWKA Z KISZONYCH BURAKÓWSURÓWKA Z KISZONYCH BURAKÓW

Kategorie przepisów