Surówka z kapusty pekińskiej z kurczakiem

Surówka z kapusty pekińskiej z kurczakiem

 


Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej z kurczakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSurówka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka po azjatycku. Kapusta pekińska ma wysoką gęstość odżywczą. I własnie dlatego zaczęła u nas częściej gościć.

 

Jeszcze zanim przejdziesz do czytania składników mam do ciebie ogromną prośbę. Z prawej strony pojawiają się reklamy. Czy możesz w nie kliknąć? Dzięki temu zarabiam. Jedno kliknięcie to kilka groszy. Ale jeśli kliknie kilka osób ja mogę zebrać pieniądze na zakupy składników i tzw. sprzęt. Będę ogromnie wdzięczna.

Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z kurczakiem:

4 porcje

  • 1/2 kapusty pekińskiej średniej wielkości
  • 2 duże filety z piersi kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta chilli lub ostrej papryki
  • 2 papryki czerwonej
  • olej rzepakowy
  • 1 łyżka octu np. z białego wina lub ryżowego
  • szczypiorek do smaku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

 

Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z kurczakiem?

Czosnek przecisnąć do miseczki, wlać 3 łyżki oleju, dodać chili i wymieszać. Filet z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Filety przeciąć wzdłuż na pół. Każdą część kurcza posmarować marynatą z oleju i czosnku. Usmażyć na patelni następnie lekko przestudzone pokroić w paski. Kapustę drobno poszatkować, paprykę pokroić w paski. Całość wymieszać z kurczakiem i doprawić octem i olejem z sezamu i szczypiorkiem

Kategorie przepisów