Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

Prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki i jabłka. Jest lekka, soczysta i zdrowa. To świetny dodatek do obiadu.

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Surówka z kapusty pekińskiej i jabłkaSkładniki
  • 1 mała kapusta pekińska

  • 1 marchewka

  • 1 małe jabłko

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

  • 1 łyżka majonezu

  • sól, pieprz

Przygotowanie
  • Kapustę pekińską poszatkować i wrzucić do miski, oprószyć sola, wymieszać.
  • Marchewkę i jabłko obrać, marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach, jabłko na dużych. Dodać do kapusty, dodać natkę, majonez i szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać, odstawić na 20-30 minut.

Kategorie przepisów