Surówka z kapusty pekińskiej i fenkuła

Surówka z kapusty pekińskiej i fenkuła

                                Bardzo lubię surówki z kapustą pekińską w roli głównej. Lubię także eksperymenty surówkowe. Do mojej dzisiejszej surówki dodałam koper włoski czyli fenkuł. Pierwszy raz go jadłam. Do tej pory znałam go jedynie z herbatek dla maluszków, ale takiej herbatki daaawno nie piłam, bo moje dziecię troszkę z maluszków wyrosło;). Fenkuł jako dodatek do surówki bardzo mi smakował, nabrała dzięki niemu ciekawego, wyrazistego smaku. 

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i fenkuła  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki:

*5 liści kapusty pekińskiej

*1 fenkuł

*1 marchewka

*garść żurawin

*sól, pieprz

*szczypta oregano

*2 łyżki jogurtu naturalnego

 

Wykonanie:

Kapustę posiekać na drobniejsze kawałki, fenkuła również posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce, na średnich oczkach. Wszystko razem wymieszać w miseczce dodając garść żurawin. Dodać sól, pieprz do smaku oraz polać jogurtem naturalnym, wymieszać, zjadać.

Smacznego :)

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i fenkuła  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i fenkuła  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów