Stripsy a'la Kfc

Witam Was po dłuższej przerwie :) Ostatnie tygodnie były dość intensywne i niestety nie miałam możliwości dodawania przepisów ani odwiedzania Was. Jednak postaram się to jak najszybciej nadrobić :)
Zapraszam Was dziś na szybki obiadek, którym będą zachwycone również Wasze maluchy (jeśli pominiecie ostrą paprykę) :)

Stripsy a'la Kfc
podpatrzone tu
Składniki na 2 osoby:
duża pierś z kurczaka
1/3 szklanki mąki
150ml mleka
1 jajko
ostra papryka mielona
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Piersi pokroić, uklepać tłuczkiem na plasterki. Posolić, popieprzyć i oprószyć papryką.
Zrobić ciasto naleśnikowe: jajko + mąka + 150ml mleka + papryka ostra w proszku. Mieszać do uzyskania jednolitego ciasta.
Piersi obtoczyć w cieście, a następnie w mące.
Do garnka (lub frytkownicy) wlać olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wrzucić nasze mięsko i smażyć aż będzie złoto-brązowe
P.S.
Ja smażę na patelni z dużą ilością oleju i też wychodzą pyszne :)
Zapraszam Was dziś na szybki obiadek, którym będą zachwycone również Wasze maluchy (jeśli pominiecie ostrą paprykę) :)

Stripsy a'la Kfc
podpatrzone tu
Składniki na 2 osoby:
duża pierś z kurczaka
1/3 szklanki mąki
150ml mleka
1 jajko
ostra papryka mielona
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Piersi pokroić, uklepać tłuczkiem na plasterki. Posolić, popieprzyć i oprószyć papryką.
Zrobić ciasto naleśnikowe: jajko + mąka + 150ml mleka + papryka ostra w proszku. Mieszać do uzyskania jednolitego ciasta.
Piersi obtoczyć w cieście, a następnie w mące.
Do garnka (lub frytkownicy) wlać olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wrzucić nasze mięsko i smażyć aż będzie złoto-brązowe
P.S.
Ja smażę na patelni z dużą ilością oleju i też wychodzą pyszne :)