Spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym

Jest to propozycja na szybki obiad. Razem z rozmrożeniem szpinaku, przygotowanie całego dania zajmuje maksymalnie 40 minut, a może nawet zaledwie pół godziny.
Składniki na 2 porcje:
spaghetti w odpowiedniej ilości
450 g mrożonego szpinaku w liściach
2-3 ząbki czosnku
150 ml jogurtu naturalnego
150 g sera z niebieską pleśnią (gorgonzola, lazur, rokpol)
sól, pieprz
Rozmroź szpinak. W międzyczasie wstaw wodę na makaron i ugotuj go jak zwykle. Do rozmrożonego szpinaku wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku oraz jogurt, podgrzej wszystko. Dorzuć ser pokruszony na drobne kawałki, podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem, podawaj.