Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Jajecznica z kurkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Letnia sałatka makaronowa z bo…

food² food²
Food Square

1

Szybka soczewica z pieczarkami…

Dzi Dzi
karmelowy

Polędwiczki wieprzowe z octem…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Ciastka z M&M's

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Przepisy z tych kategorii

Placek drożdżowy z jagodami i…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Placuszki jogurtowe z malinami

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Marjarahka (fiński deser owoco…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Babeczki z czerwoną porzeczką…

food² food²
Food Square

4

Placuszki jogurtowe z jagodami…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Czekoladowy koktajl z wiśniam…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki