Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

1

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Sos sałatkowy z awokado

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sos chimichurri

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Lemon curd - krem cytrynowy

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Ziołowy sos beszamelowy-prawie…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

3

Kurki w sosie śmietanowym

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Przepisy z tych kategorii

Koszyczki z mini omletów z owo…

Dzi Dzi
karmelowy

Kawa na zimno z wiśniową wkła…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Naleśniki z jagodami

Kasia Kasia
Pełny talerz

3

Szybkie ciasto z owocami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Konfitura z wiśni

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Kruche babeczki z morelami

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli