Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Ciasto z malinami i bezą na Dz…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

2

Ciasto drożdżowe (drożdżówka)…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

2

Tarta truskawkowa z creme pati…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Szparagi z truskawkowym sosem…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Domowe lody waniliowe z truska…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Przepisy z tych kategorii

1

Dip szczypiorkowy

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Tzatziki

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Pesto z rukoli i bazylii

Kaś Kaś
Bake&Taste

2

Sos porzeczkowy na zimno

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Sos tatarski

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Sos z awokado

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary