Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

1

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Pigwówka

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Zielone ciasto cytrynowe z kiw…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Owsiane drożdżówki z budyniem…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Sałatka z figami i żurawiną

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Knedle z jabłkami

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka dyniowe z otrębami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Dyniowy curd na Festiwal dyni

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Gęsta zupa krem z dyni i pomid…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Mango-Apfel Strudel z ciasta f…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Dyniowe marzenie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Norweska zupa rybna z łososiem…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek