Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Sos z awokado

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

4

Lemon curd - idealny krem cytr…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

1

Sos demi glace

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Tahini - pasta sezamowa

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Hot chilli sos

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

2

Lemon curd, krem cytrynowy

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Sos chili z czosnkiem

Jemto Jemto
JEMTO

3

Słodko-pikantny sos chili

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

4

Chimmichurri – ostry sos do mi…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

2

Sos czekoladowy

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Sos fistaszkowy

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni