Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Najlepszy sos czosnkowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Grillowana kiełbasa ze słodkim…

Dzi Dzi
karmelowy

Dip jogurtowy z tahini

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Bezmleczny, wegański sos karme…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Sos z rukoli i awokado

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

2

Krem angielski

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Dip z pieczonej ricotty

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Sos barbecue

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Sos beurre blanc

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Sos holenderski i białe szpara…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Gołąbki z mięsem i kaszą pęcza…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy