Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Schab pieczony ze śliwką

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Stollen - Bożonarodzeniowa nie…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tartaletki z bakaliami

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

1

Kandyzowane pomarańcze

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

1

Wigilijny kompot z suszu z pi…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

3

Pesto alla genovese

atina atina
Tak sobie pichcę...

Śliwki i kaczka.Ostatnie węgie…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Jogurtowy sos z zielonym pesto

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Ekspresowy sos z orzeszków zie…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Duszone śliwki do mięsa

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Sos grzybowy II

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity