Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Kotlety mielone z włoskimi orz…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Owsianka z kiwi i bananem

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Kotlety ziemniaczane z kiszoną…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Naleśniki ze szpinakiem – pros…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Miruna na szpinaku

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

Zielone smoothie

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Koktajl pomarańczowo-grejpfru…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Ciasto czekoladowe z suszonymi…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Śniadaniowa quinoa z bananem i…

figmara figmara
figowe smaki

1

Knedle z suszonych śliwek

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Murzynek z pijaną żurawiną

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku