Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

2

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Owsianka z piekarnika

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Meloniada

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Ananasowe placuszki z sosem to…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kruszonka z jabłkiem

figmara figmara
figowe smaki

8

Szybki deser bananowy

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Przepisy z tych kategorii

1

Sos chili

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

17

Sos chili w stylu tajskim

Jemto Jemto
JEMTO

3

Sos pieczarkowy

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

2

Sos tysiąca wysp

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Carbonara

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

3

Pesto alla genovese

atina atina
Tak sobie pichcę...