Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

1

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Dyniowy kociołek - gulasz z dy…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Pstrąg grillowany z sosem kope…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Spaghetti z sosem i kuleczkami…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Placuszki bananowe na kefirze

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka ze stekiem z tuńczyka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

1

Placuszki bananowe na kefirze

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka ze stekiem z tuńczyka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Dyniowe kopytka

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Knedle tyrolskie w rosole

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Curryburgery z jabłkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Placki z cukinii i kaszy jagla…

Dorota Dorota
SuperStyler