Sos malinowy z octem balsamicznym

Ten sos wspaniale podkresla smak miesa. Dobrze komponuje sie z grilowanymi lub pieczonymi owocami. Bardzo dobrze pasuje tez do smazonej watrobki drobiowej.
Przepis na watrobke opublikuje w najblizszym czasie.

Zdjęcie - Sos malinowy z octem balsamicznym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
ok. 30 dag malin (moga byc mrozone)
kilka lyzeczek brazowego cukru
2 lyzki octu balsamicznego
troche wody
lyzeczka masla

Sposob wykonania:
Maliny wlozyc do rondelka, dodac "chlupek" wody oraz ocet balsamiczny, i gotowac, az maliny sie rozpadna, a ocet odparuje. Wtedy dodac cukier i maslo i gotowac jeszcze troche, az cukier sie rozpusci i zacznie sie lekko karmelizowac. Jesli sos jest za gesty, dodac jeszcze troche wody.

Sos mozna przetrzec przez sito, lub nie - w zaleznosci od tego, czy przeszkadzaja nam pestki, czy nie.
Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

1

Żurawinowy sos do mięsa

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Domowe sosy do mięs: majonez,…

Dorota Dorota
SuperStyler

2

Sos tatarski

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

6

Różowy sosik rzodkiewkowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Sos wielkanocny

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

7

Cytrynowe pesto z pietruszki

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

4

Wielkanocne śniadanie - awokad…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Galantyna z kurczaka pieczona…

Dorota Dorota
SuperStyler

1

Tort borówkowo - truskawkowy

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

2

Biała kiełbasa z cydrem i jabł…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

5

Smoothie bananowe z awokado i…

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Koktajl z truskawek i banana

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!