Sos chrzanowy na zimno

Zdjęcie - Sos chrzanowy na zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami     To moja kolejna propozycja do Kuchni Wielkanocnej . Sos chrzanowy jest u nas obowiązkowy - moja mama od zawsze przyrządza go na święta, i ja też nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez tego dodatku. Podajemy go do wędlin i jajek na twardo.

Zdjęcie - Sos chrzanowy na zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki :

  • 2 łyżki chrzanu
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól , cukier

 

         W małym rondelku wymieszać chrzan z wodą, zagotować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do chrzanu, zagotować. Od tego momentu gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić solą i cukrem do smaku. Ostudzić i podawać.

         Z podanych proporcji wychodzi dość gęsty sos - oczywiście można go rozrzedzić wodą do odpowiadającej nam konsystencji.

 

 

Przepisy z tych kategorii

2

Sos sałatkowy z awokado

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sos chimichurri

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Lemon curd - krem cytrynowy

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Ziołowy sos beszamelowy-prawie…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

4

Kurki w sosie śmietanowym

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Sos kimizu z topinamburem.

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

Sos truskawkowy z octem balsam…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Sos czekoladowy

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

4

Sos holenderski

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

19

Domowy ketchup BBQ

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

4

Klasyczny sos bolognese

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

3

Domowe sosy do mięs: majonez,…

Dorota Dorota
SuperStyler