Sos chrzanowy na zimno

Zdjęcie - Sos chrzanowy na zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami     To moja kolejna propozycja do Kuchni Wielkanocnej . Sos chrzanowy jest u nas obowiązkowy - moja mama od zawsze przyrządza go na święta, i ja też nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez tego dodatku. Podajemy go do wędlin i jajek na twardo.

Zdjęcie - Sos chrzanowy na zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki :

  • 2 łyżki chrzanu
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól , cukier

 

         W małym rondelku wymieszać chrzan z wodą, zagotować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do chrzanu, zagotować. Od tego momentu gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić solą i cukrem do smaku. Ostudzić i podawać.

         Z podanych proporcji wychodzi dość gęsty sos - oczywiście można go rozrzedzić wodą do odpowiadającej nam konsystencji.

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Imbirowe ciasteczka świąteczne

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

4

Pieczarkowa pasta kanapkowa

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

8

Surówka obiadowa z pora

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Polędwiczka w sosie z zieloneg…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Pierniczki + przepis na lukie…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Sos chili

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przepisy z tych kategorii

1

Rolada kokosowo-kakaowa

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

2

Bułeczki z makiem

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Kotlet schabowy panierowany

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

3

Babciny jabłecznik

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Kluski śląskie

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Rogale Świętomarcińskie. Legen…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami