Sos chrzanowy na zimno

Zdjęcie - Sos chrzanowy na zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami     To moja kolejna propozycja do Kuchni Wielkanocnej . Sos chrzanowy jest u nas obowiązkowy - moja mama od zawsze przyrządza go na święta, i ja też nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez tego dodatku. Podajemy go do wędlin i jajek na twardo.

Zdjęcie - Sos chrzanowy na zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki :

  • 2 łyżki chrzanu
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól , cukier

 

         W małym rondelku wymieszać chrzan z wodą, zagotować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do chrzanu, zagotować. Od tego momentu gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić solą i cukrem do smaku. Ostudzić i podawać.

         Z podanych proporcji wychodzi dość gęsty sos - oczywiście można go rozrzedzić wodą do odpowiadającej nam konsystencji.

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Malinowa kasza manna

Kaś Kaś
Bake&Taste

Pomidory nadziewane kaszą gryc…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Sałatka makaronowa z brokułami

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Krem cebulowy z serem

KILO przyejmności KILO przyejmności
KILO przyjemnosci

Koszyczki z mini omletów z owo…

Dzi Dzi
karmelowy

Zielone gnocchi

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Przepisy z tych kategorii

2

Cukinia z sezamem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Zupa - krem z bobu z chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Pieczone roladki z kromek tost…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Bruschetta

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Fettuccine Alfredo z kurczakie…

Dzi Dzi
karmelowy