Smoothie bowl - jeżyna & banan


Pyszne smoothie bowl wykonane na bazie świeżych owoców, bez dodatku cukru, zawsze zapewni nam pożywny i zdrowy posiłek na początek dnia. Smoothie bowl to obecnie bardzo modne śniadanie. Jego bazę stanowi gęsty mus, wykonany przeważnie z owoców z dodatkiem mleka roślinnego, a wierzch udekorowany jest ulubionymi dodatkami.
Składniki:
- 2 banany
- 1/2 szklanki jagód (mogą być mrożone)
- 1/2 szklanki jeżyn
- 2 łyżki masła/kremu migdałowego
- 1 łyżeczka nasion chia
- 1 łyżka miodu
- 100 ml mleka migdałowego
- 2 łyżki granoli
- chipsy kokosowe
- 1 kiwi
- kilka jeżyn
- kilka borówek amerykańskich (lub jagód)
Do wysokiego naczynia przełożyć banany (pokrojone na mniejsze kawałki), jagody i jeżyny. Dodać masło migdałowe, nasiona chia, mleko mleko migdałowe i miód. Za pomocą blendera ręcznego wszystko zmiksować na jednolitą, gładką masę.
Tak przygotowany mus przełożyć do miski. Udekorować plasterkami kiwi, granolą, płatkami migdałowymi i świeżymi owocami.
Drukuj przepis