Smażony ser Camembert

Smażony ser Camembert


Zdjęcie - Smażony ser Camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Znana , klasyczna wersja smażonego sera w panierce. Chociaż danie jest dość kaloryczne , to od czasu do czasu warto sobie przypomnieć o tym prostym i szybkim przepisie.
Zdjęcie - Smażony ser Camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Chrupiąca panierka i mięciutki, rozpływający się w ustach ser to zalety , którym trudno się oprzeć. Przystawka, a może obiad ........ i obowiazkowo lampka dobrego, czerwonego wina. Ser należy jeść natychmiast po przygotowaniu , nie powinien zastygnać w środku, bo wówczas nie będzie już taki pyszny.. Zdjęcie - Smażony ser Camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:

  • serek camembert
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia


Przygotować dwie miseczki. Do jednej wbić jajko , roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą i odrobinę mąki, wymieszać. Panierować serek najpierw w jajku, potem w bułce z mąką i znów w jaju i bułce. Na patelni rozgrzać olej smażyć ser z obu stron na złoty kolor.
Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku i gotowe. Podawać na gorąco. Sprawdzonym dodatkiem jest konfitura z żurawiny , białe pieczywo. Z serem Camembert należy obchodzić się ostrożnie i nie uszkodzić skórki. Jesli wypłynie zawartość ,to danie się nie uda. Zdjęcie - Smażony ser Camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów