Smażony dorsz w panierce curry
 
            Większość z was lubi i je smażoną rybę, ale ile można w kółko jeść to samo :). Dzisiaj pokazuję jak w bardzo prosty sposób urozmaicić smażone filety z dorsza. Wystarczy do mąki dodać odrobinę przyprawy curry i już wszystko smakuje inaczej :). Tak przygotowaną rybę można podać z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami lub ziemniaczanym puree i ulubioną surówką.
 Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Smażony dorsz w panierce curryPorcje
					
						
	            
	            	
 	            	    
 	            	
	            	Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Smażony dorsz w panierce curryPorcje2
Składniki- 2 filety dorsza ze skórą 
- 3 łyżki mąki pszennej 
- 1 łyżka przyprawy curry 
- sól, pieprz 
- olej do smażenia 
- Rybę osuszyć na papierowym ręczniku.
- Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
- Na talerzu wymieszać mąkę i przyprawę curry. Obtoczyć rybę w panierce, nadmiar lekko strząsnąć. Smażyć na rozgrzanym oleju, najpierw od strony skóry, później przełożyć na druga stronę. Smażyć przez około 2-3 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, odsączyć z nadmiaru tłuszczu i przełożyć na czysty talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 
            