Smażone pomidory

Składniki
- 5 polskich pomidorów
- Mąka kukurydziana
- Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia
- Kolba kukurydzy
- Olej Kujawski z bazylią
- Skórka z cytryny
- Papryka chilli
- Pieprz, sól
- Kilka listków świeżej kolendry
- Mąka kukurydziana
- Garść rukoli
Przygotowanie
Pomidory pokrój na grube plastry. Obtocz w mące kukurydzianej i smaż na oleju Kujawskim z pierwszego tłoczenia na złoty kolor. Usmażone pomidory osącz na ręczniku papierowym. Kukurydzę wrzuć na patelnię, dodaj olej Kujawski z bazylią, skórkę z cytryny, chilli, pieprz, sól i listki świeżej kolendry. Na talerzu ułóż rukolę. Połóż plastry usmażonych pomidorów i wyłóż kukurydzę.
Produkcja: Kuchnia+