Śliwki z jabłkami w „papilotach”.

Śliwki z jabłkami w „papilotach”.


Plums with Apples. Zdjęcie - Śliwki z jabłkami w „papilotach”. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki. Zdjęcie - Śliwki z jabłkami w „papilotach”. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

8 śliwek świeżych lub mrożonych

2 jabłka typu reneta

2 łyżki rodzynek

1 łyżka migdałów w płatkach

1 łyżka miodu

2 łyżki soku z pomarańczy

½ łyżeczki cynamonu

2 goździki

1 kostka imbiru kandyzowanego

1 łyżeczka cukru waniliowego

2 kwadraty pergaminu

Wykonanie:

Śliwki przekroić na połowę. Jabłka pokroić w plasterki . Owoce położyć na środku pergaminu ,posypać rodzynkami i płatkami migdałów. Imbir pokroić w plasterki i z resztą przypraw dodać do owoców. Polać mieszaniną miodu i soku z pomarańczy. Posypać cukrem waniliowym. Owoce zamknąć w pergaminie ,tworząc „papilot” ,zawiązać nitką kucharska. Piec 15-17 minut. Podawać w papilotach .

Kategorie przepisów