Ślepe ryby

Wielkopolska, skromna zupa ziemniaczana z majerankiem.

Zdjęcie - Ślepe  ryby  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2 marchewki

1 pietruszka

1 por

100g selera

500g ziemniaków

suszony majeranek

4 liście laurowe

4 ziela angielskie

kwaśna smietana

posiekana natka pietruszki

sól, pieprz

 

Por kroimy w krążki, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w małą kostkę, ziemniaki w dużą. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy majeranek, doprawiamy posolona zahartowana śmietaną, solą oraz pieprzem. Na talerzach posypujemy posiekana zieleniną.

Przepisy z tych kategorii

Roladki z farszem pistacjowo-…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Frytki z marchwi i ziemniaków…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

1

Dorsz pieczony w papilotach

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Pikantna zupa krem z brukwi

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Sałatka ziemniaczana ze słonec…

Dorota Dorota
SuperStyler

3

Zupa dziadowska

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

1

Jaglana babka z bananem i koko…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

3

Wtorek z kaszą #6: Pasztet jag…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Warzywa pieczone i celebracja…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

1

Domowy makaron

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Tatar z łososia. Minimalistycz…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

4

Mini babki kokosowe

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli