Ślepe ryby

Wielkopolska, skromna zupa ziemniaczana z majerankiem.

Zdjęcie - Ślepe  ryby  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2 marchewki

1 pietruszka

1 por

100g selera

500g ziemniaków

suszony majeranek

4 liście laurowe

4 ziela angielskie

kwaśna smietana

posiekana natka pietruszki

sól, pieprz

 

Por kroimy w krążki, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w małą kostkę, ziemniaki w dużą. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy majeranek, doprawiamy posolona zahartowana śmietaną, solą oraz pieprzem. Na talerzach posypujemy posiekana zieleniną.

Przepisy z tych kategorii

„Ruskie” ravioli z kremowym żó…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Pstrąg z ziemniakami z piekarn…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

BONDA - indyjskie pączki ziemn…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Pikantne ziemniaki zapiekane w…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Puree ziemniaczane z kapustą i…

Dzi Dzi
karmelowy

Knedle ze śliwkami przepis kro…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

1

Słodka cebula balsamiczna

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Najlepsze brownie

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Najlepsze brownie z wiśniami

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Acquacotta. Zupa na kamieniu.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Quinoa z patelni z warzywami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Leczo wegetariańskie

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny