Ślepe ryby

Wielkopolska, skromna zupa ziemniaczana z majerankiem.

Zdjęcie - Ślepe  ryby  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2 marchewki

1 pietruszka

1 por

100g selera

500g ziemniaków

suszony majeranek

4 liście laurowe

4 ziela angielskie

kwaśna smietana

posiekana natka pietruszki

sól, pieprz

 

Por kroimy w krążki, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w małą kostkę, ziemniaki w dużą. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy majeranek, doprawiamy posolona zahartowana śmietaną, solą oraz pieprzem. Na talerzach posypujemy posiekana zieleniną.

Przepisy z tych kategorii

1

Sos curry do białej kiełbasy

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Kotlety mielone z ciecierzycą…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepyszne ciasto cukiniowe

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Pizza bianca z ziemniakami i c…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Cukiniowe ciasto ze śliwkami

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Pomidorowo - paprykowy przecie…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przepisy z tych kategorii

1

Wtorek z kaszą #22: Kotleciki…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Smoothie jaglany z morelami i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Kompot morelowy z ksylitolem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Ciasto czekoladowe z brzoskwin…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Zupa krem z kabaczka i czerwon…

Katka Katka
Co by tu zjeść?

Muffinki z kokosem i biała cze…

Laura Laura
Cafe Babilon