Ślepe ryby

Wielkopolska, skromna zupa ziemniaczana z majerankiem.

Zdjęcie - Ślepe  ryby  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2 marchewki

1 pietruszka

1 por

100g selera

500g ziemniaków

suszony majeranek

4 liście laurowe

4 ziela angielskie

kwaśna smietana

posiekana natka pietruszki

sól, pieprz

 

Por kroimy w krążki, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w małą kostkę, ziemniaki w dużą. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy majeranek, doprawiamy posolona zahartowana śmietaną, solą oraz pieprzem. Na talerzach posypujemy posiekana zieleniną.

Przepisy z tych kategorii

Expresowy brokuł z patelni

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pierogi z dynią

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Buraczane gnocchi

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Dżem pomidorowy z chili, imbir…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

2

Placuszki z cukinii. Na słono

Kaś Kaś
Bake&Taste

1

Sos sałatkowy Vinegret z ogórk…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

1

Zupa z kurek

Jemto Jemto
JEMTO

Placki warzywne z ziołami

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

3

Rösti - super chrupiące plack…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Ziemniaczane gnocchi z sosem z…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

4

Białoruskie knysze z ziemniaka…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

3

Muszle z nadzieniem z ziemniak…

figmara figmara
figowe smaki