Ślepe ryby

Wielkopolska, skromna zupa ziemniaczana z majerankiem.

Zdjęcie - Ślepe  ryby  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2 marchewki

1 pietruszka

1 por

100g selera

500g ziemniaków

suszony majeranek

4 liście laurowe

4 ziela angielskie

kwaśna smietana

posiekana natka pietruszki

sól, pieprz

 

Por kroimy w krążki, marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w małą kostkę, ziemniaki w dużą. Przekładamy warzywa do garnka, zalewamy wodą, dodajemy trochę soli, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy majeranek, doprawiamy posolona zahartowana śmietaną, solą oraz pieprzem. Na talerzach posypujemy posiekana zieleniną.

Przepisy z tych kategorii

Apfel-Hafer-Cookies

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Krem z kalafiora pieczonego

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Pierogi z gęsiną

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Czekoladowe muffinki z bezą wł…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Maślane ciasteczka z dżemem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Ekonomia gastronomii czyli nal…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Przepisy z tych kategorii

Rogale Świętomarcińskie. Legen…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

2

Szarlotka tatrzańska na kruchy…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

3

Lubelskie cebularze

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

6

Bieszczadzkie proziaki

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Kaszubski chleb na podmłodzie…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Soczewiaki czy kakory?

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku