Śledzie ze śmietaną i bakaliami

Śledzie ze śmietaną i bakaliami

Zdjęcie - Śledzie ze śmietaną i bakaliami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na 4 porcje:

  • 4 filety śledziowe a la matjas
  • 500 ml mleka
  • 50 g suszonych moreli
  • 50 g suszonych fig
  • 50 g suszonych daktyli
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • sól i pieprz

Filety zalać mlekiem i moczyć co najmniej 2 h. Suszone owoce pokroić w kostkę, zalać gorąca woda i odstawić na 15 min. Następnie owoce odcedzić, dodać śmietanę i odsączone z mleka śledzie pokrojone w kostkę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Zdjęcie - Śledzie ze śmietaną i bakaliami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Śledzie ze śmietaną i bakaliami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów