Śledzie w pieczarkowym leczo

Śledzie w pieczarkowym leczo
Składniki:
- 40 dag filetów śledziowych
- 2 czerwone papryki
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2 szklanki dobrego keczupu
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oleju
Cebule, pieczarki i paprykę oczyścić. Cebule pokroić w kostkę, paprykę w słupki, a pieczarki w plasterki. Rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać paprykę, kilka minut smażyć i dodać pieczarki, smażyć, aż warzywa będą miękkie. Przestudzić, dodać keczup i wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymoczone śledzie pokroić na kawałki na jeden kęs i wymieszać z leczem. Przykryć i odstawić do lodówki, przynajmniej na noc.
Smacznego!