Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

1

Śledzie w sosie musztardowym z…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Śledzie marynowane

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

4

Sałatka śledziowa z fasolką i…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Śledź marynowany na słodko na…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

2

Śledzie po kaszubsku

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Sałatka śledziowa

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Przepisy z tych kategorii

2

Śledzie wigilijne

Dzi Dzi
karmelowy

2

Wigilijne śledzie last minute…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

6

Śledziowe trio - czyli śledzie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Sałatka śledziowa z burakami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Śledzie w marynacie miodowej

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledź po japońsku

Jemto Jemto
JEMTO