Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Śledź smażony w zalewie octowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wytrawne muffiny

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

1

Łosoś z rusztu z pikantną sals…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Zupa kokosowa z klopsikami ryb…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pasta z makreli wędzonej z pap…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Zawijany śledzik na dipie z cz…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

1

Sałatka śledziowa z serem żółt…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzik w śmietanie z puree zi…

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

2

Tatar ze śledzia z chipsem jab…

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

3

Śledzie z imbirem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

2

Sałatka śledziowa z gruszką

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

4

Śledzie w sosie musztardowym z…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu