Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Dorada pieczona z batatami

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Pstrąg pieczony w folii

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Szybka sałatka z wędzonej makr…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

2

Domowy paprykarz szczeciński

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Domowe paluszki rybne

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Łosoś z sosem szałwiowym i fry…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Przepisy z tych kategorii

2

Śledzie po kaszubsku

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Sałatka śledziowa

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

2

Śledzie wigilijne

Dzi Dzi
karmelowy

3

Wigilijne śledzie last minute…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

6

Śledziowe trio - czyli śledzie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Sałatka śledziowa z burakami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty