Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Nuggetsy rybne w tajskim stylu

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Curry z łososiem i makaronem r…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Łosoś na parze marynowany w bi…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pstrąg z tabbouleh i grillowan…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Sałatka z paluszków krabowych

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Grillowany łosoś z sosem wiśni…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka śledziowa z serem żółt…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzik w śmietanie z puree zi…

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

2

Tatar ze śledzia z chipsem jab…

COOLINARNY COOLINARNY
foto...kulinary...specjal...recepture...

3

Śledzie z imbirem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

3

Sałatka śledziowa z gruszką

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

4

Śledzie w sosie musztardowym z…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu