Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

1

Szwedzkie burgery z łososia

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Matiasy (śledzie) w lekkim sos…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pstrąg z pieca z warzywami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

3

Sałatka ze śledziem, kukurydzą…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Paluszki rybne w cieście filo…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Duńskie kanapki z jajecznicą

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Pieczony łosoś sezamowy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Duńska kanapka "Słońce nad Gud…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Pasta z makreli i serka

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Duński półmisek śledziowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Zapiekanka z pstrąga wędzonego…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

5

Śledzie "po kaszubsku"- pyszne

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit