Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Tartaletki z tuńczykiem i warz…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

2

Dorsz w sosie curry

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Pappardelle z wędzonym pstrąge…

Dzi Dzi
karmelowy

3

Jajka faszerowane wędzonym łos…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Pasta z makreli z papryką

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Koper. Pesto i dziki łosoś. Se…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka postna

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzie z pistacjami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Śledzie z domową musztardą

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Śledzie z rzodkiewkowym pesto

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Sałatka śledziowa z czerwoną c…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

3

Sałatka śledziowa z kukurydzą…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu