Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

3

Sałatka śledziowa z bazylią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Dip paprykowy, bakłażanowy i ś…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Śledź marynowany z młodymi war…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Sałatka z czerwonej fasolki, o…

figmara figmara
figowe smaki

Marynowanym śledź i warzywa z…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

4

Szybka sałatka śledziowa z cze…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Przepisy z tych kategorii

6

Łosoś zapiekany z czerwonym pe…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Klopsiki z dorsza pieczone w p…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Dorsz w sosie pomidorowym

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Sałatka nicejska z tuńczykiem…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

7

Paprykarz z tuńczyka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Flądra na warzywnym spaghetti

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog