Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Burgery z łososia

Laura Laura
Cafe Babilon

Molee - indyjske curry rybne w…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

3

Zupa ziemniaczana z wędzonym ł…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Karp z pieczarkami w sosie śmi…

Dzi Dzi
karmelowy

Łosoś na puree z kalafiora

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Makaron tagliatelle z krewetka…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Przepisy z tych kategorii

Tarta z wędzonym łososiem

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Małe tarty z karmelizowaną ceb…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Thot man pla - tajskie kotleci…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Wtorek z kaszą #47: Krupnik z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Pasta z twarożku i szprotek

Olivia Olivia
Apetyczne Debiuty

Kotlety rybne z pieczonego dor…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary