Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

1

Pasta z wędzonego pstrąga

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Tajskie placuszki rybne z sose…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Chowder z łososiem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Makaron z łososiem i szpinakie…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Cielęcina w sosie sardelowym

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Łosoś w folii z cytryną

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka postna

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzie z pistacjami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Śledzie z domową musztardą

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Śledzie z rzodkiewkowym pesto

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Sałatka śledziowa z czerwoną c…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

3

Sałatka śledziowa z kukurydzą…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu