Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Kapusta Pak Choi z łososiem.

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Pieczone roladki z kromek tost…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Grillowany łosoś z sosem tzatz…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Czereśnie,młody groszek i wędz…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Tosty z łososiem i borówkami

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Sałatka z tuńczykiem, avocado,…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka postna

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzie z pistacjami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Śledzie z domową musztardą

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Śledzie z rzodkiewkowym pesto

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Sałatka śledziowa z czerwoną c…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

3

Sałatka śledziowa z kukurydzą…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu