Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Śledź smażony w zalewie octowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Zawijany śledzik na dipie z cz…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Sałatka śledziowa z buraczkami

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Warstwowa sałatka ze śledziem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

3

Śledzie w sosie musztardowym

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śląskie smaki wielkanocne v.5

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Przepisy z tych kategorii

Czarne tagliatelle ze szparaga…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Ryba z grilla w chilli i rozma…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Portugalskie tapas

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Portugalska pasta z sardynek

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Łosoś z ziemniakami hasselback…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Śledź smażony w zalewie octowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit