Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Dorsz w pikantnym sosie pomido…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Tortilla ze szpinakiem i łosos…

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

Łosoś w sake

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

3

Sałatka ryżowa z łososiem

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Łosoś pieczony z warzywami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Romesco. Sos i pieczone makrel…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka postna

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzie z pistacjami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Śledzie z domową musztardą

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Śledzie z rzodkiewkowym pesto

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Sałatka śledziowa z czerwoną c…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

3

Sałatka śledziowa z kukurydzą…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu