Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

2

Norweska zupa rybna z łososiem…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

5

Sałatka ze śledzi w occie z bu…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

3

Dorsz pieczony pod kruszonką

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

1

Pstrąg grillowany z sosem kope…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Sałatka ze stekiem z tuńczyka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Pasta z wędzonego pstrąga

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

4

Szybka sałatka śledziowa z cze…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

2

Sałatka postna

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Śledzie z pistacjami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Śledzie z domową musztardą

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Śledzie z rzodkiewkowym pesto

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Sałatka śledziowa z czerwoną c…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!