Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Pomidorowe curry rybne

Kasia Kasia
Pełny talerz

Zupa krem z kukurydzy z kurkam…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

1

Ryba pieczona w cieście francu…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Pstrąg z ziemniakami z piekarn…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Szaszłyki z łososia na cukinio…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Smażony łosoś na puree z gros…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Przepisy z tych kategorii

1

Smażona flądra. Lepsza niż z n…

Kasia Kasia
Pełny talerz

4

Nuggetsy rybne w tajskim stylu

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

2

Curry z łososiem i makaronem r…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Łosoś na parze marynowany w bi…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pstrąg z tabbouleh i grillowan…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Sałatka z paluszków krabowych

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary