Sernik jagodowo brzoskwiniowy.

Sernik jagodowo brzoskwiniowy.


Peach and berry cheesecake.
Zdjęcie - Sernik jagodowo brzoskwiniowy. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Sernik jagodowo brzoskwiniowy. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

2 opakowania biszkoptów podłużnych

60dag serka ricotta

4 łyżki cukru krystalicznego

2 łyżki cukru pudru

3 galaretki brzoskwiniowe

50dag jagód

2 brzoskwinie

Wykonanie. Formę z podnoszonym dnem, 28x24cm ,wyłożyć biszkoptami. Rozpuścić jedną galaretkę w 1 szklance wody. Ricottę wymieszać z cukrem i dodać oziębioną galaretkę lekko miksując. Mieszaninę wyłożyć na biszkopty. Jagody wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na ser. Polać drugą gęstniejącą galaretką. Odstawić do stężenia. Brzoskwinie chwilę pogotować, zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Ułożyć na galaretce z jagodami i zalać trzecią gęstniejącą galaretka.
Pozostawić do całkowitego stężenia.

Kategorie przepisów