Serduszka indycze z młoda marchewką

Uwielbiamy serduszka drobiowe...
Serduszka indycze z młodą marchewkąSKŁADNIKI:

- 1 kg serc indyczych
- 2 cebule
- pęczek młodych marchewek
- 1/2 szklanki mleka owsianego lub 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
- Serca opłucz, osącz na sicie. Poodcinaj nadmiar tłuszczu i każde serce przetnij wzdłuż na ćwiartki. Wrzuć na rozgrzaną dużą patelnię i smaż na mocnym ogniu do momentu odparowania wody.
- Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj ją do podsmażonych serduszek, oprósz solą i pieprzem. Smaż kilka minut. Zalej szklanką wody. Duś pod przykryciem do miękkości serc uzupełniając co jakiś czas wodę. Pod koniec dodaj mleko lub śmietanę.
- Marchewki dokładnie opłucz, przekrój wzdłuż i oprósz solą. Dodaj do serduszek, przykryj i duś klika minut. Marchewki powinny być al dente.