Ser koryciński na ciepło z jarzębiną

Bardzo często robię ser koryciński, uwielbiam go na wszelakie sposoby a tym razem postanowiłam go zjeść na ciepło w panierce z ziołami lub czarnym sezamem podany z jarzębiną lub żurawiną jak kto woli. Jest delikatny i soczysty a z jarzębiną doskonale się łączy. Polecam
- 6 grubych kawałków sera korycińskiego
- 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
- 1 czubata łyżka bułki tartej
- 2 łyżki czarnego sezamu użyłam takiego
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 duże jajko
- 1 mały słoiczek jarzębiny
- olej rzepakowy do smażenia
Trzy kawałki sera obtoczyć w suszonych ziołach następnie w jajku i bułce tartej.
W miseczce wymieszać bułkę tartą z czarnym sezamem , obtoczyć ser w jajku a następnie w mieszance z bułki i sezamu. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Smacznego
Wydrukuj przepis