Schneeflöckchen
            Niemieckie ciasteczka, niesamowicie kruche, rozpływające sie w ustach i pyszne!

Niemieckie, kruche ciasteczka
Składniki:
- 250g zimnej margaryny
 - 100g maki pszennej
 - 250g mąki ziemniaczanej
 - 50g zmielonych migdałów
 - 90g cukru pudru
 - 2 opakowania cukru wanilinowego
 
Zmiksować margarynę z cukrem pudrem i wanilinowym. Dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz migdały. Ciasto można wstawić na godzinę do lodówki, wtedy nieco stwardnieje.
Piekarnik nastawić na 175 st.C (termoobieg na 150 st.C).
Z ciasta uformować kulki wielkości sporego orzecha laskowego i każdą lekko przygnieść widelcem. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 20 minut. Studzić na kratce, a zimne oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!