Schabowy z cebulką

Schabowy z cebulką .Polecam na imprezy domowe ,podajemy na zimno lub ciepło.
składniki
5 szt cebuli,
4 szt ziele angielskie,
4 szt liść laurowy,
1/2 łyżki Sól,
3 łyżki cukier,
1/2 szklanki octu,
1 szklanka oleju,
4 łyżki przecieru pomidorowego 30%,
1 kg schabu,
1 szt jajko,
2 łyżki mąki,
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
1 szklanka tartej bułki,
2 szklanki woda,
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżeczka uniwersalna przyprawa
Schab kroimy w plasterki ,rozbijamy . Solimy doprawiamy pieprzem panierujemy w mące jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju na złoto odkładamy .
Gotujemy zalewę . 1/2 szklanki octu 10 % mieszamy z 2 szklanki wody i 1/2 szklanki oleju . Dodajemy ziele angielskie,liść laurowy . Zagotowujemy . Dodajemy sól i cukier do smaku . Na pozostałym oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebule . Gdy jest miękka dodajemy przecier pomidorowy i paprykę słodką .Mieszamy. Łączymy zalewę z podsmażona cebulą .W dużej salaterce układamy schabowe zalewamy je przygotowaną zalewą . Nakrywamy folią spożywcza i odstawiamy do lodówki.Najlepiej na noc. Podajemy na zimno.
składniki
5 szt cebuli,
4 szt ziele angielskie,
4 szt liść laurowy,
1/2 łyżki Sól,
3 łyżki cukier,
1/2 szklanki octu,
1 szklanka oleju,
4 łyżki przecieru pomidorowego 30%,
1 kg schabu,
1 szt jajko,
2 łyżki mąki,
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
1 szklanka tartej bułki,
2 szklanki woda,
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżeczka uniwersalna przyprawa
Schab kroimy w plasterki ,rozbijamy . Solimy doprawiamy pieprzem panierujemy w mące jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju na złoto odkładamy .
Gotujemy zalewę . 1/2 szklanki octu 10 % mieszamy z 2 szklanki wody i 1/2 szklanki oleju . Dodajemy ziele angielskie,liść laurowy . Zagotowujemy . Dodajemy sól i cukier do smaku . Na pozostałym oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebule . Gdy jest miękka dodajemy przecier pomidorowy i paprykę słodką .Mieszamy. Łączymy zalewę z podsmażona cebulą .W dużej salaterce układamy schabowe zalewamy je przygotowaną zalewą . Nakrywamy folią spożywcza i odstawiamy do lodówki.Najlepiej na noc. Podajemy na zimno.
