Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Roladki ze schabu

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

3

Pieczony filet z indyka w miod…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Carbonade flamande

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Königsberger Klopse (klopsy kr…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Stek z pieczonymi warzywami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

Fasolka po bretońsku

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

2

Kotleciki z zielonego groszku

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Knedle z suszonych śliwek

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Carbonade flamande

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Königsberger Klopse (klopsy kr…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Dorada pieczona z batatami

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny