Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Dorsz zapiekany z cebulą

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Polędwiczki wieprzowe z zielon…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kasza jaglana z jarmużem i pie…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Makaron z sepią z łososiem i a…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Rolada schabowa z suszonymi ow…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Domowa wędlina wędzona

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Szynka pieczona miodowa o smak…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

2

Kotlet teriyaki z ananasem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Rolowana pieczeń z boczku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Śliwki w boczku

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Szaszłyki z karkówki w marynac…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny