Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Domowa pasztetowa pieczona

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Kotlety siekane z pieczarkami

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Żeberka teriyaki

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Królik pieczony w rękawie

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

3

Pieczone żeberka z ananasem

aronia aronia
Wiem co jem

1

Gęsina na wielkanocny obiad

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

7

Karkówka/schab w mleku kokosow…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Pieczony kurczak z musztardą i…

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Biała kiełbasa z cydrem i jabł…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

6

Zakwas na żurek

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne