Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Żurek wielkanocny z chrzanem

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Polędwiczki wieprzowe w sosie…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Chrzanowy żurek na zakwasie ch…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Barszcz biały wielkanocny

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Naleśniki ze szpinakiem i jajk…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Karp z pieczarkami w sosie śmi…

Dzi Dzi
karmelowy

Kotlety mielone z porem i piec…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Łosoś na puree z kalafiora

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Chili con carne z soczewicą

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Stir fry z kurczakiem

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity