Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kurczak z patelni w kremowym s…

Dzi Dzi
karmelowy

3

Krokiety mięsne

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

5

Smarowidło ze słoika z piekarn…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Rolady schabowe z kurkami

figmara figmara
figowe smaki

1

Kotlety mielone z ziołami i pa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Steki z grzybami leśnymi

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

3

Polędwica kebabowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

6

Kurczak na żniwa

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Kotlety mielone z ciecierzycą…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

7

Boczek pieczony – pyszny!

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Domowe sandwicze

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku