Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Chiński czerwony boczek

Jemto Jemto
JEMTO

Polędwiczki wieprzowe z octem…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Biała kiełbasa z piekarnika

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Stek jagnięcy po kajuńsku

Tyna Tyna
In cooking we trust

Łatwy stek teriyaki z grzybami…

Dzi Dzi
karmelowy

2

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kotlety z ryżem duszone w młod…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Filet z kurczaka z pieczarkami…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit