Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Polędwiczka w tajskim sosie z…

Dzi Dzi
karmelowy

Pyszna polędwica łososiowa wę…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Warzywa zapiekane z kurczakiem…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Smażona pierś z kaczki 5 smakó…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

‚Lepkie’, pyszne (!) skrzydełk…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Przepisy z tych kategorii

3

Schab zapiekany z mozzarellą

Dzi Dzi
karmelowy

Kurczak po syczuańsku

Tyna Tyna
In cooking we trust

Burgery z kaczki

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Kawowy schab z ananasem

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Obiady czwartkowe #13: Wiśniow…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

2

Pieczeń z indyka na kanapkę

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie