Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kluski śląskie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Grejpfrutowe udka z kurczaka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kurczak balsamico z pieczonymi…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Łosoś w marynacie z octu balsa…

figmara figmara
figowe smaki

3

Korzenna wieprzowina z żurawin…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

3

Polędwiczki wieprzowe zapiekan…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

4

Gulasz po węgiersku

napiecyku napiecyku
napiecyku

Bagietki z grillowaną persymo…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Kotleciki a la gołabki

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

3

Mozzarella zapiekana w szynce…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

4

Smalec do chleba

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity