Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Grillowana nektarynka z wiejs…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Spiralki z boczku na dymce

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

2

Rolada drobiowo - wieprzowa na…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Piwny gulasz w rzymskim garnku

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

3

Makaron z kiełbasą w kremowym…

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

1

Gęsina na wielkanocny obiad

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

6

Karkówka/schab w mleku kokosow…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Pieczony kurczak z musztardą i…

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Biała kiełbasa z cydrem i jabł…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

6

Zakwas na żurek

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

4

Żurek na zakwasie w chlebowych…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek