Samo zdrowie: krewetki smażone z papryką i czosnkiem

Kolejny przepis z cyklu samo zdrowie... Krewetki smażone na oliwie, z czosnkiem, pietruszką i bardzo drobno pokrojoną czerwoną papryką... Do tego chleb i lunch gotowy!
Porcja zawiera raptem 271 kcal (b:21g, tł:15g, ww:12g) i zdecydowanie przypadnie do gustu miłośnikom krewetek... Swoją drogą... już widzę te krewetki na małych chlebkach na kolejnej imprezie... Zatem... do garów marsz!
Składniki:
Przepis jest bardzo szybki i prosty i choć wiele razy smażyłam krewetki to nigdy wcześniej nie podawałam ich z papryką... Warto spróbować...
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojony czosnek i drobno pokrojoną paprykę. Smażymy parę minut, od czasu do czasu mieszając. Dorzucamy oczyszczone z jelit krewetki, lekko solimy i smażymy przez 5 minut. Na koniec całość posypujemy posiekaną pietruszką i przekładamy na talerz. Chleb maczamy w sosie i szybko jemy.
Przepis pochodzi z portalu potreningu.pl
Porcja zawiera raptem 271 kcal (b:21g, tł:15g, ww:12g) i zdecydowanie przypadnie do gustu miłośnikom krewetek... Swoją drogą... już widzę te krewetki na małych chlebkach na kolejnej imprezie... Zatem... do garów marsz!

Składniki:
- 100g świeżych krewetek
- 65g czerwonej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 13g oliwy z oliwek
- kilka gałązek świeżej pietruszki
- sól
- 35g chleba żytniego razowego
Przepis jest bardzo szybki i prosty i choć wiele razy smażyłam krewetki to nigdy wcześniej nie podawałam ich z papryką... Warto spróbować...
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojony czosnek i drobno pokrojoną paprykę. Smażymy parę minut, od czasu do czasu mieszając. Dorzucamy oczyszczone z jelit krewetki, lekko solimy i smażymy przez 5 minut. Na koniec całość posypujemy posiekaną pietruszką i przekładamy na talerz. Chleb maczamy w sosie i szybko jemy.
Przepis pochodzi z portalu potreningu.pl