Salsa z granatem

Salsa z granatem

Jeżeli przypadkiem macie 2-3 dojrzałe gruszki i owoc granatu polecam bardzo smaczną salsę, którą można zaserwować zarówno do mięsa, np. grilowanego fileta z kurczaka jak i zjeść samodzielnie, jako lekką przekąskę. Jest lekka i smaczna. Polecam

Zdjęcie - Salsa z granatem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło

Składniki:

  • 2 dojrzałe gruszki
  • 1 mały granat
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • posiekana natka pietruszki
  • sok z połowy limonki
  • sól, pieprz

Gruszki obrać, pokroić w kostkę. Pestki z granatu wyłuskać, cebulę posiekać w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć w misce i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, przynajmniej na jedną godzinę.

Smacznego:)

Kategorie przepisów