Sałatka ziemniaczana Florence

Sałatka ziemniaczana Florence
>

Zdjęcie - Sałatka ziemniaczana Florence - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka ziemniaczana Florence - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SAŁATKA ZIEMNIACZANA

Podstawa klasycznej sałatki ziemniaczanej, to oczywiście ziemniaki, ogórki kiszone, jajka na twardo, majonez i koperek. Ci co lubią cebulę dodają, ja nie lubię, więc u mnie nie ma. Tak czy owak, sałatka ziemniaczana może być świetną bazą do różnych wariacji na temat, a to można dodać awokado, a to łososia wędzonego, brokuły itd. Co komu przyjdzie do głowy, ale zacznijmy od podstaw

Składniki:

kilogram ziemniaków (ugotowanych w mundurkach)

4-5 łyżek majonezu (można wymieszać z jogurtem naturalnym)

7 ogórków kiszonych (lubie bardzo, więc daję więcej)

4 jajka na twardo

pęczek koperku

2 ząbki czosnku

sól

pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu koniecznie trzeba obrać ze skórki, później będzie ciężko ją zdjąć.  Zostawiamy do ostygnięcia. Gotujemy jajka na twardo.

Wszystko kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem, wsypujemy poszatkowany koperek. Na końcu wszystko mieszamy z majonezem i gotowe.

Dobrze żeby trochę postała i przegryzła się ?

O filmie poczytacie tutaj.

Kategorie przepisów