Sałatka ze szpinakiem i serem cammembert
            Dzisiejsza sałatka jest bardzo wykwintna w smaku ale nie każdemu przypadnie do gustu. Kiedyś już robiłam podobną i wyrzuciłam ją do kosza. Od tamtej pory nauczyłam się przyrządzać słodkawe dressingi do sałatek, które mają w swoim składzie takie składniki jak, sery pleśniowe, szpinak czy rukola. Sos na bazie miodu oraz soczyste gruszki osładzają trochę gorzkawy smak sera i szpinaku.

Składniki:
- 2 garści szpinaku
 - 1 czerwona cebula
 - 1 dojrzała gruszka
 - 1 trójkątny ser cammembert
 - 1 łyżka miodu
 - 3 łyżki
 - sok z połowy cytryny
 - sól, pieprz
 
Miód połączyć z solą, pieprzem cytryną, i oliwą. W salaterce wymieszać szpinak, pokrojony w kostkę ser, cebulę oraz gruszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać od razu.
Smacznego:)