Sałatka z wędzoną rybą i awokado

Sałatka z wędzoną rybą i awokado

Ostatnio testuję połączenie wędzonej ryby z awokado. Dzisiejsza sałatka okazała się na tyle smaczna, że motywuje mnie do dalszego poszukiwania podobnego zestawu smakowego. Bardzo polecam ją jako przekąskę lub lekką kolację.

Zdjęcie - Sałatka z wędzoną rybą i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 wędzona makrela
  • kawałek pora
  • 2 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Kapustę poszatkować, ułożyć na talerzu. Ułożyć pokrojonego pora, kawałki wędzonej ryby, jajko oraz kawałki awokado. Składniki sosu zmieszać i polać sałatkę.

Smacznego:)

Kategorie przepisów