Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Kolejna lekka sałatka na bazie kapusty pekińskiej .

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

składniki

1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
1 cebula,
1/2 szt kapusty pekińskiej
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz czarny grubo mielony ,
1 szt ogórek zielony,
4 szt ogórki konserwowe,
dymka,
2 jajka

Kapustę pekińską myjemy osuszamy i kroimy dość drobno. Cebule i dymkę kroimy. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju dodajemy do kapusty . Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę . Jajka gotujemy studzimy i siekamy . Sałatkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Przepisy z tych kategorii

1

Sałata lodowa z kukurydza i wę…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

12

Sałatka z chrupiącym tuńczykie…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

6

Chrupiąca sałatka z tuńczyka

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

11

Sałatka z fasolki szparagowej…

Angie Angie
Kuchnia w wersji light

1

Sałatka z fasolki szparagowej…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Sałatka z łososia i fasolki sz…

Laura Laura
Cafe Babilon