Sałatka z tortelinii

Sałtka z torelini niby taka zwyczaja a jednak coś mnie do niej ciągnie

ten smak pierożków w połączeniu z ananasem jest niezwykle dobry :-)

Zdjęcie - SAŁATKA Z TORTELINII  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1/2 OPAKOWANIA PIEROŻKÓW TORTELLINI Z MIĘSEM

1 PUSZKA ANANASA W PLASTRACH

1 PAPRYKA CZERWONA

1 PAPRYKA ZIELONA

2 ŁYŻKI MAJONEZU

6-7 ŁYŻEK NATURALNEGO JOGURTU

5 ŁYŻEK SOKU Z ANANASA

LISTEK BAZYLII

Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu następnie przestudzić i przełożyć do miski. Papryki wydrążyć, umyć i pokroić w kostkę dodać do pierożków. Ananasa pokroić na małe kawałki i wrzucić do miski - wszystko posolić i popieprzyć- wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem i sokiem z ananasa, polać sałatkę i wymieszać - schłodzić w lodówce. przez minimum godzinkę.

Podawać przyozdobione liskiem bazylii.

Przepisy z tych kategorii

Kruche ciasto z brzoskwiniami

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Doskonały, śliwkowy crumble z…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Pełnoziarniste ciasto ze śliwk…

Dzi Dzi
karmelowy

Biszkopt z jabłkami i cynamone…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Nalewka z malin (malinówka)

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Amarantusanka z borówkami i je…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Przepisy z tych kategorii

1

Jabłka karmelizowane na zimę

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Nalewka śliwkowo-figowa

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Aronia w rumie

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Tarta z mascarpone i białej cz…

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

Lekki sernik z ricotty i jogur…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Syrop z owoców czarnego bzu

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu